tiistai 22. huhtikuuta 2014

Appelsiini – persikkarahkapiirakkaa ja sormusstressiä

Meillä ei pääsiäistä ole vietetty sen kummemmin, kuin leipomalla se perinteinen persikkarahkapiirakka, tosin tällä kertaa itsepuristetulla appelsiinimehulla höystettynä. 

Oli kyllä hyvää! laitan reseptiä joskus myöhemmin...



Heh, laskin juuri, että napsasin itsestäni päivän aikana noin sata kuvaa :O :D kuulostaa paljolta, mutta mulle on tullut sellainen tapa, että otan itsestäni kuvia (liikaakin!) aina, kun tunnen itseni kauniiksi... ainakin mulla se on toiminut hyvin tässä mun "projektissa" kohti parempaa itsetuntoa ja itseni hyväksymistä. Silloin, kun on " röllipeikko–päivä" ja oma peilikuva ei miellytä silmää, voi ilolla katsella kuvia, joissa voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olevansa kaunis  – se piristää synkempiäkin päiviä! Eilinen oli yksi niistä päivistä, hih :)
Tuli myös puettua värikästä päälle, sen verran ihanan kesäinen päivä oli – +18 astetta lämmintä ja pilvetön taivas =)






Kauppaan!




Naurun pidättelyä :D miehen piti pelleillä kesken "kuvaussession" :D





Kuvissa vilahteli tuo valko-siniraitainen kesälaukku, jonka bongasin silloin Joensuussa Aleksi13:sta alennusmyynneistä. Se on juuri sopivan tilava ja raikkaan värinen sekä sopii monien vaatteiden kanssa, love it <3




Sisällä on siis kolme "puolta", joista keskimmäinen on vetoketjulla suljettava. Lisäksi sisältä löytyy vetoketjullinen pikkutasku ja paikat puhelimelle yms. laitteelle tai vaikkapa aurinkolaseille..




Aleksi13:sta alesta lähti mukaan myös tämä ihana vihreä huivi <3










Saitte varmaan jo yliannostuksen pärstästäni, joten vaihdetaanpa aihetta, nimittäin niihin häihin. 

Mulla on ihan kauhia stressi päällä liittyen vihkisormukseen! joo, kuulostaa pinnalliselta, ja sitähän se onkin, mutta koska tunnustan, että myös minä olen ajoittain (lue: liiankin usein) hyvinkin pinnallinen ihminen, niin voinen sen myös julkisesti tähän kirjoittaa, että sen sormuksen valitseminen todella tuottaa päänvaivaa, sillä se on se, mitä valokuvien (ja toivottavasti myös miehen lisäksi :D) häistä jää ns. fyysiseksi muistoksi, niin kyllä se ainakin minulle on hyvinkin tärkeä ja tarkkaan harkittava hankinta. 

Sen tulisi kestää aikaa monellakin tapaa, niin materiaalin kuin tyylinkin puolesta, että sopia kihlan kanssa hyvin yhteen, sillä en halua katua heti ensimmäisen viikon jälkeen päätöstäni, ja vaikeroida sen kanssa lopun elämääni (kyllästyn koruihin helposti, mutta en sitten kuitenkaan raaski niitä vaihtaa, sillä tunnearvoa niillä on rahallista arvoa moninkertaisesti enemmän) ja etenkin vihkisormuksella on mittaamattoman paljon tunnearvoa, kun se on kirkossa siunattu ja avioliittomme merkiksi annettu.
Emme siis vaihda kihlasormuksia, vaikka mieheni hankkimat kihlat (hän kosi, joten oli hankkinut sormukset minun tietämättäni <3 ) eivät ole ne kaikkista helpoimmin yhdisteltävät, mutta mikään muu sormus ei "kanna" sitä kaikkea merkitystä, mitä niillä juuri meille on <3

Ainakin materiaali on selvillä; valkokultaa sen olla pitää, kuten kihlasormuskin, keltakulta ei ole minun juttu sitten ollenkaan ja hopean kestävyyttä epäilen pitkässä juoksussa. Sitä paitsi, kulta tuntuu muutenkin "arvokkaammalta" (mitä se tietenkin muutenkin on!) tähän tehtävään.

Hakusessa on siis valkokultainen timanttisormus. Meillä ei ole varsinaista sormusbudjettia, mutta olisi suotavaa, että sen hinta jää siihen tuhannen euron korville, max 1500 euroa... Tuohon hintaan olen löytänyt useita ihania sormuksia, ja oikeastaan jopa yllätyin, että ne yksinkertaisuudessaan tyylikkäät sormukset, joita aikaisemmin katselin, eivät sittenkään ole sitä, mitä oikeasti haluaisin...

Olen nimittäin ihan ihastunut sellaisiin, joissa on useampikin timantti.. Tosin hintakin nousee sen mukaisesti, mutta olen löytänyt muutaman verkkokaupan, suomalaisia ja ulkomaalaisia, joista sellaisen voisi tilata. Tosin, en oikein noista ulkomaalaisista verkkokaupoista tiedä, mutta useista olen lukenut kyllä positiivisia kokemuksia. Ajattelin, että ensin on käytävä liikkeissä sovittelemassa, jotta tiedän varman koon ja erityyppisten sormuksien istuvuuden kihlani kanssa... toki sormus mieluummin hankitaan kultasepän liikkeestä, jos sieltä se mieleinen vaan löytyy!

Tässä siis kihlani




Käytän tuon kihlan kanssa tällä hetkellä sormusta, jonka viime jouluna sain mieheltäni lahjaksi





Tässä joitain vaihtoehtoja tulevaksi vihkisormukseksi


Nämä sormukset ovat Chantin verkkokaupasta, joka on tietääkseni tanskalainen. Olen kyllä erittäin skeptinen ulkomaalaisten verkkokauppojen suhteen, joten epäilen sormusten aitoutta ja laatua sekä ylipäätään sitä, että mihin rahani menevät, jos tuolta tilaan? saapuuko sormus koskaan? toimiiko palautus? saanko rahojani takaisin? toisaalta, voihan sieltä tilata ja käyttää sormuksen sitten täällä kultasepällä arvioitavana... Olen nimittäin mieltynyt kovasti tuohon vasemmalla ylärivissä olevaan Chantin timanttisormukseen  - se on juurikin sellainen kuin "unelmieni vihkisormus"...

Timanttisormus 14 karaatin valkokultaa 0,19 ct 0,20 ct
<3
Valkokulta sormus 14 karaatin valkokultaa 0,16 ct 0,04 ctTimantti sormus 14 karaatin valkokultaa 0,26 ct 0,12 ctTimantti sormus 14 karaatin valkokultaa 0,53 ct






Kohinoor & Sandberg



Kohinoor Estelle timanttisormus 033-216V-29
<3
Kohinoor Diane timanttisormus 033-211V-16





Sandberg Kuunsäde timanttisormus valkokultaa KSV-17  Kohinoor timanttisormus Fiona
<3


Näistä yläpuolella olevista pidän eniten alarivin vasemmanpuoleisesta Sandbergin Kuunsäteestä sekä ylävasemmalla olevasta Kohinoorin Estellestä :) näissä on tietenkin isona bonuksena se, että ovat kotimaisia (ainakin estelle)  sekä saatavilla paikanpäältä useimmista kultasepänliikkeistä, mikä tekee laadusta sekä toimittajasta luotettavan. 

Onko kukaan teistä ostanut Chantilta koruja tai ylipäätään arvokoruja (ulkomaalaisista) verkkokaupoista? Millainen on sinun sormusyhdistelmäsi tai oliko teillä sormusbudjettia? Kokemuksia otetaan mielellään vastaan!

Tulipas mammuttipostaus! toivottavasti joku jaksaa lukea :D laittelen tänne myöhemmin rahkapiirakan reseptin sekä muutaman muunkin ruokajutun, kunhan tästä ensin käsi elpyy :)


2 kommenttia:

  1. Oi, nam! Rahkapiirakka on meilläkin kuulunut pääsiäiseen jo useamman vuoden ajan, mutta nyt oli liian hyvät kelit, en sitten malttanutkaan leipoa ;) Täytyypä yrittää tällä vikkolla... Kiva jos laitat reseptin, pääsee ehkäpä sitten kokeilemaan vähän uudenlaista reseptiä.
    Hyviä kuvia sinusta!
    Oi sormuksen valinta ei olekaan ihan helppoa... Tosi kivalta näytti kuitenkin kaikki mitä olit kollaaseihin valinnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 aurinko on paistanut ihanasti viime päivinä, ja ulkoilukelit on kyllä ollu ihan parhaat!
      Sormuksen valinta tulee kyllä olemaan vaikia, kun vaihtoehtoja on niin kamalan paljon, eikä häihin tuota aikaakaan ole enää kuin pari kuukautta...
      Laitan reseptin tänne pian =)

      Poista