Laiskana ihmisenä, leivontaa nopeuttaen, en tehnyt pohjaa itse, vaan ostin valmiin, pyöreän piirakkapohjan, joka on tarkoitettu makeaan leivontaan, vuokaan, jonka halkaisija on n. 25-30 cm (oma vuokani on 30cm ja pohja riitti siihen hyvin).
Pohjan voi tietenkin tehdä itse- joko ihan pullataikinapohjan (varsinkin, jos mielii tehdä pellillisen) tai sitten murotaikinapohjan. Tosin tässä ohjeessa voisi sanoa ehkä enemmänkin "murotaikinamaisen" pohjan... Itse en ole tällä ohjeella tehnyt, mutta löysin sen omasta keittokirjastani, jonne olin sen joskus kirjoittanut, enkä enää muista, että mistä kyseisen ohjeen löysin.
Täytteen olen tehnyt aina samoin eli se on joskus kotona äidin opissa mieleen jäänyt :)
Pohja
100g voita
1 muna
1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1 tl leivinjauhoa
4 dl vehnäjauhoja
- Vaahdota sokeri ja voi sekä lisää maito ja muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen.
- Painele taikinamassa voidellun vuoan pohjalle
- 500g maitorahkaa
- 2dl kuohu tai vispikermaa (tai kevyemmin 1dl maitoa ja 1 dl kermaa...)
- n. 1 1/2 dl sokeria
- n. 4 tl vaniliinisokeria
- 4 munaa
- 1 sitruunan mehu + kuori
- 1 appelsiini
- 1 prk säilykepersikoita
- Sekoita kuivat aineet (sokerit), kerma, munat ja rahka keskenään
- Purista joukkoon n. 1 sitruunan mehu ja n. 1/2- 1 appelsiinin mehu maun mukaan (itse pilkoin puolet appelsiinista piirakkaan ja toisesta puolikkaasta puristin mehun)
- Raasta joukkoon sitruunan kuori
- Sekoita aineet keskenään kuohkeaksi täytteeksi
- Pilko appelsiini (poista valkoiset osat)
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja lisää pilkotut persikat täytteen päälle ( tosin "uppoavat" kyllä hieman) sekä appelsiinin palat
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia
Piirakan voi kyllä paistaa ilman persikoitakin niin, että persikat lisätään jäähtyneen piirakan päälle (valutettuina) ja päälle valellaan hyytelösokeria jolloin persikat jäävät kauniisti näkyviin.
Pinta pääsi ehkä hieman liikaa ruskettumaan. kun juutuin koneen ääreen blogeja lukemaan... :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti