keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Hammassärkyä ja vaunuhaaveita

Ai, että inhottaa noi viisaudenhampaat! Mulla on taas vaihteeks tulehtunut toi ien vasemmanpuoleisen viisaudenhampaan juuresta, ja molemmin puolin. Syöminen tekee tosi kipeetä, samoin hampaiden pesu. Oon käyttäny sellasta suun -ja nielun desinfiointiliuosta ja syönyt särkylääkettä, jotta tulehdus helpottaisi - ei mitään tehoa! Joo, yritän venyttää hammaslääkäriin menoa aina viimeseen asti... kauhee hammaslääkäripelko ollu iät ja ajat. Noh, ei varmaan tällä kertaa voi muuta, ku tilata se aika...


Asiasta kukkaruukkuun, kattelin tossa päivällä vauvakuumeissani lastenvaunuja, ja täytyy sanoa, että mulla taitaa jo olla muutamat suosikit, joista sitten valitaan, kunhan se aika koittaa :) täytyy tosin käydä niitä jossain lastentarvikeliikkeessä testailemassa, jotta tietää miten käytännössä pelittävät.

Tietenkin ihastuin heti niihin hintaluokaltaan kalleimpiin eli Teutonia-merkkisiin vaunuihin. Omaa silmääni miellytti erityisesti Teutonia Mistral s / Comfort Plus, Teutonia prestige/ Comfort Plus, Teutonia BeYou tai Teutonia Elegance. Toisena merkkivaihtoehtona meillä olisi Emmaljunga; 


Mondial duo Combi



Edge Duo Combi


Viking


Teutonialta;


Elegance



Mistral s







Prestige s

BeYou

Eli tyylikkäät ja sulavalinjaiset saisivat vaunut ulkonäöltään olla. Väri-toiveena joko vaalea (valkoinen, beige, vaal,ruskea) tai tumman ruskea. Joitakin muun värisiä yksityiskohtia saa olla, muuten tarkoituksena hankkia vaunut, jotka sopivat sekä tytölle, että pojalle aina 3-vuotiaaksi saakka. Sitten tietenkin helppokäyttöiset pitää olla, mielellään yhdistelmävaunut, joihin saa istuinosan kun lapsi kasvaa, ja mahdollisesti myös turvaistuimen saisi siihen kiinnitettyä ja sellaiset, jotka kulkevat niin kaupungissa kuin vaikeammissakin olosuhteissa.Tosin en noista kolmipyöräisistä tiedä, kannattaako meidän sellaisia hankkia, kun kuitenkin "maaseudulla" asutaan ja vaunulenkkejä tuossa omalla kylätiellä tehdään... tosin kaupungillakin tulee usein käytyä... kai ne muuten täälläkin menisivät, mutta lähinnä mietityttää talviaika - meillä on yleensä enemmän lunta kuin kaupungin kaduilla...

Saahan noihin vaunuihin uppoamaan rahaa vaikka millä mitalla :) meillä on kuitenkin tarkoituksena hankkia vaunut käytettyinä, jos mieleiset käytettynä löytyy. Olen katsellut myös tori.fi:stä noita vaunuja, ja huomasin, että kyllä niitä aika paljon käytettynä ja kaiken lisäksi hyväkuntoisenakin on. Muutkin tarvikkeet, kuten hoitopöytä ja pinnasänky ostetaan varmasti myös käytettyinä, sillä niiden käyttöaika on kuitenkin suhteellisen lyhyt. Turvaistuin taas on yksi niistä, jonka haluamme upouutena, jotta voimme olla varmoja sen turvallisuudesta. 

Voi ehkä tuntua vähän oudolta, että meillä jo vaunuja valitaan, vaikka vauva ei ole vielä edes ilmoittanut tulostaan. Mutta koska olemme päättäneet, että "tulee, jos on tullakseen", niin kai se on hyvä katsella ja miettiä hieman etukäteen, että mitä haluaa, niin toivottavasti sitten myöhemmin on helpompi päättää :)
Oli jotenkin niiiin söpöä, kun mieskin ihan innoissaan tutki kanssani netistä vaunujen ominaisuuksia <3 

Lukisin mielelläni teidän vaunukokemuksistanne;  Kumpi parempi; kolmi vai nelipyöräiset?  kaikki renkaat isoja? vai niin, että edessä kaksi pientä rengasta ja takana isot renkaat? Saa kommentoida :)

Huomenna (tänään, hui kauhia miten paljon kello jo on!) olis tarkoituksena pitää siivous -ja pyykkipäivä. Sen lisäksi pitäs vielä kouluhommiakin tehdä, joten se hääpukupostaus menee ainakin perjantaille.
Sitä odotellessa

Hyvää viikon jatkoa!







3 kommenttia:

  1. Mullaki oli kauhea vaunukuume jossain vaiheessa ja haaveilin Emmaljungan Duo Edgeistä vaaleana... Kävin liikkeessä ihastelemassa ja työntelemässä... Hintaan en ihastunut niinkään sitten! :D Olisin enemmän kuin mielelläni ottanu vaunut uutena. No seurasin Tori.fi sivustoa ja löysinkin aivan ihanan väriset Emmaljungat (Duo Edget Sportti rungolla ja värinä Dark grey/apple). Nyt ne köllöttelee tossa olkkarissa ja oottaa vaavia kyytiin. Eli kokemusta mulla ei niinkään vielä ole. Onhan noi vähän ison tuntuset ja ei mahu meidän auton paksiin kunnolla kopan kanssa (Meillä Toyota Avensis). Siksi tuntui hyvältä vaihtoehdolta ostaa turvakaukaloon sopivat matkarattaat(meillä Gracon kaukalo, eli siis Gracon matkikset myös), jotka on pienet ja menee hyvin auton kyytiin. Mies oli jo kauhuissaan kun mietin, että tämän ensimmäisen lapsen jälkeen pitääkin sitten ostaa jo tuplavaunut, jos toinen tulee parin vuoden sisällä. :D Kyllähän noihin vaunuihin saa uppoamaan rahaa... Itse ostin uuden sadesuojan ja Dookyverhon niin ja tietenkin sopivan Emmaljungan hoitolaukun. Ties mitä tulee vielä tuunailtua. Ite oon jotenki rakastunu Emmaljungaan ja selailenkin jatkuvasti heidän sivujaan ja Facebookista Emmaljunga kirpputoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips!

      Kiva kuulla, että jollakulla toisellakin on ollut samanlaisia harrastuksia :D
      Oot ihan oikeessa, että noiden ihanuuksien hinta hipoo pilviä! Teidän vaunut on kyllä ihanan pirtsakat ja näppärän näköiset :) onneks on toi tori.fi,sieltä löytää uudenveroisia/hyväkuntoisia vaunuja kohtuuhintaan. Olen kans yrittäny sieltä kattoa, jospa noi vaaleat Duo Edget vaikka tulis vastaan... tai ylipäätään Emmaljungat. Nuo Teutoniat on kans hyvän näköset ja ainakin niitten pitäs olla kevyet käyttää, en oo vielä testailemassa käynyt. Niihin saa myös kiinnitettyä "tuplaosan".
      Meillä myös autossa aika pieni konttitila noille Emmaljungille, joten, vaikka niistä eniten ehkä pidänkin, niin noissa Teutonian malleissa käy samaan runkoon myös turvaistuin. En tiedä, onko Emmaljungalla tämmöstä mahdollisuutta sitten jossain tietyssä runkomallissa/ onko niiden kanssa yhteensopivia turvakaukaloita... Vaihtoehtoja tuntuu olevan iha mielettömästi, vaikka merkkivalikoiman onkin jo kahteen kutistanut :D täytyy käydä testailemassa tässä joku päivä, niin ollaan sitten viisaampia tuon valinnan suhteen. Toivottavasti löytäis vaunut tori.fi:n kautta jostain tästä lähiseudulta. Kerrohan sitten, kun saatte vaunut käyttöön, että mitä pidit Emmaljungista tositoimissa :)



      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista