perjantai 28. maaliskuuta 2014

Makeaa ja suolaista


Viime lauantain piti olla "leivontalauantai". No, kuten muistatte, toisin kävi, ja käsipuolena olen nyt täällä kotona häärinyt. Kipsistä huolimatta mun niiin teki mieli raparperipiirakkaa, joten värväsin mieheni avustamaan. Tästä kombinaatiosta syntyi aivan mahtavan maukas ja mehevä omena-raparperi-punaviinimarjapiirakka! tuli kyllä tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :)
Onneksi tuli kerättyä viime kesän sato pakkaseen, ja kyllä se jotenkin paremmalta maistuukin -omista marjoista ja puutarhan antimista tehtynä.

Ohje torttuun (tai lähinnä taikinaan) löytyy täältä :)

Ihanat värit ennen "kantta" :)


Uuniin ja uunista ulos!




nautittiin vaniljakastikkeen kera

Viikko sitten savustettiin lohta, ja siitä valmistui tällä kertaa savulohisalaattia. Salaatti itsessään on helppo ja nopea ruoka, tosin lohen savustamiseen meni suolauksineen ja tulen tekemisineen vajaa kolme tuntia. Voi sen lohen ostaa tietenkin valmiinakin, mutta koska meillä on oma savustuspönttö ja tykätään tuosta savustamisprosessista itsessään (kalasta saa juuri sellaista kun itse haluaa :) ) niin tehtiin sitten itse :)





Hemmottelin miestäni (hih, ja ehkä vähän samalla itseänikin ;) )tässä eräs viikonloppu hänen lempiruoallaan eli possun sisäfileellä, lohkoperunoilla, punaviinikastikkeella ja salaatilla :) nam!

Lohkoperunat on meidän molempien suosikkeja itsetehtynä; perunat vain lohkoiksi ja astiaan. Perään öljyä, aromisuolaa, mustapippuria, yrttejä (esim.timjamia, basilikaa,rosmariinia yms, mitä ikinä haluaa). Sitten uuniin, jossa paistetaan, kunnes kuori on "kullanruskean rapea" ja sisältä kuitenkin pehmeä (225-250 astetta ja noin 15-20min ihan uunista riippuen).
Punaviinikastikkeen teen häpeäkseni valmisjauheesta tuunattuna (sillä olen ihan liian laiska velouté-pohjaa vääntämään, tosin eron kyllä huomaa, jos vaan viitsii alusta asti itse tehdä...) johon lisään punaviiniä, sokeria, loraus soijaa, uskokaa tai älkää, lusikallisen puolukka-tai karpalohilloa/sen mehua.
Lihan paistan joko kokonaisena uunissa (ohjeen mukaan) tai leikkaan "pihveiksi" ja paistan nopsasti pannulla.






Tässä yhtenä päivänä mietittiin, että mitä syödään ja päädyttiin sitten erittäin perinteiseen makkarasoppaan! ja hyväähän tuo pitkästä aikaa oli :)






Tänään ollaan Joensuussa, ja koska mulla tää kipsi vaikeuttaa ruoanlaittoakin, niin tein makaroni-bolognese-laatikkoa, josta riittää ainakin kahdeksi, jollei jopa kolmeksi päiväksi. Eli siis yksinkertaisuudessaan lihamakaronilaatikkoa, johon lisäsin jauhelihan joukkoon sipulia, pilkottua punaista paprikaa, valkosipuli-chilitomaattikastiketta, juustoraastetta ja tietenkin läjäpäin mausteita- niissä piilee ruoan sielu!




 



Loppuun vielä muutama kuva viime sunnuntailta




















Hyvää viikonloppua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti