maanantai 10. helmikuuta 2014

Maukkaat Kuulumiset

Viikonloppu sujui kivasti ja aika kului kuin siivillä hyvässä seurassa :) Oltiin muuten ihan kotosalla, paitsi, että perjantaina onniteltiin mummia ja haettiin sisko kyläilemään. Ulkoiltiin koiran kanssa ja paistettiin makkaraa tulilla sekä  värkättiin yhdessä laskiaispullia- nam, ne oli niiiin syntisen hyviä pitkästä aikaa! en muista, millon viimeksi olisin laskiaispullia syönyt, siitä on ainakin pari vuotta. En pidä kaupan valmiista pullista ollenkaan, joten itse tehdyt maistuivat jotenkin erityisen hyviltä, varsinkin uunituoreena :)







Tänään olisi tarkoitus touhuta kaikkea tavallista- siivota, pyykätä ja ehtiä vielä kirjastoonkin. Ruoan jo kerkesinkin laittamaan - spagetti bolognesea, paitsi, että tällä kertaa tein ihan tavallisesta, tummasta makaronista. Lisukkeeksi kypsensin vihanneksia. Bolognese-kastikkeeseen laitoin 750g jauhelihaa, sipulin, pari valkosipulin kynttä, puolikkaan punaisen paprikan (ja rippeet keltaisesta paprikasta), tomaattimurskaa ja yhden valmiin pastakastike-purkin, jossa oli vihreitä-ja tummia oliiveja sekä yrttejä tomaattikastikkeessa. Maustoin jauhelihamausteella, aromisuolalla, timjamilla sekä musta- ja maustepippurilla.
Hyvää oli! vaikka itse sanonkin.









Täytyy tähän väliin todeta, että on se vaan niin rautainen tuo meidän mummi- 84 -vuotias, asuu yksin ja hoitaa asiansa itse, siivousta myöten. Jos apua tarjotaan, ottaa sen loukkauksena ja papattaa, että "mitä vielä!" Saattahan tuo muutaman kirosanankin lasetella :D kaiken lisäksi jaksaa aina olla hyväntuulinen ihminen, jonka luokse on mukava mennä. Olemme mummon kanssa erittäin läheisiä, ja jokapäivä soitellaan, joskus useampaankin kertaan! ja vaikka eri paikkakunnilla asutaankin, niin me pyritään usein käymään mummoa katsomassa :) Olen kyllä todella onnellinen, että minulla on tuollainen mummi! <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti