torstai 6. helmikuuta 2014

Shop 'til You Drop

Tulin eilen opiskelupaikkakunnalle, ja illalla mentiin likkakaverin kanssa ravintolaan syömään. Kerrankin oli aikaa vaihtaa kuulumiset oikein ajan kanssa ja nauraa vatsat kippurassa :D Tänään jatkettiin, ja lähdettiin jo aamupäivällä kaupungille pyörimään. Kuten arvata saattaa, mukaan tarttui taas muutamia hyviä löytöjä tai no, heräteostoksia. Ihan liikaa alennusmyyntejä ja minulla ihan liian vähän itsehillintää :D
Tosin jokainen ostos tuli loppupeleissä kuitenkin ihan tarpeeseen... ainakin ehkä :)
Alesta lähti siis matkaan kahdet ihanat bikinit, mustat ja tummansiniset (kyllä, ilkeän ottaa aurinkoa bikineissä "muodokkaasta" vartalostani huolimatta! ...tosin en ehkä sillä suosituimmalla uimarannalla, vaan lähinnä omalla pihalla :D) ja huivi, jota olin jo aiemmin Kappahlissa hypistellyt. Sitä mieleistä takkia ei vieläkään löytynyt.. jollei sitä viikonlopun aikaan löydy, täytyy varmaan tilata sitten netistä, nimittäin ei tätä talveakaan enää montaa kuukautta ole jäljellä. 
Noh, vaikka parina päivänä onkin tullut hieman tuhlattua, onpahan ensi kesäksi ainakin bikinit valmiina ja huivi antaa väriä tummiin talvivaatteisiin. Mulle on noita huiveja kertynyt useita kymmeniä, ja kohta alkaakin olla vaatekaapit niiden osalta täynnä. Myönnän olevani huivihullu, selityksenä se, että jokaiseen asuun täytyy löytyä siihen sopiva huivi, ja joka lähtöön ;) 
Mies on näköjään hyvin oppinut vaimonsa tuntemaan, kun jo ovella kysyi, tarttuiko matkaan kenties yhtään huivia?... :D





Tulihan tuota ruokaakin taas laitettua, ja koska miehen teki mieli perinteisiä lihapullia, tein niiden seuraksi kasvipyrettä. Lihapullataikinaan siis laitoin 750 g jauhelihaa, sipulin, 3 valkosipulin kynttä, suolaa, rouhittua mustapippuria ja yrttimaustetta. Pyöritin pulliksi ja paistoin 225 asteessa.

Kasvispyrettä varten keitin kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta (n. 1kg) lähes ylikypsiksi ja muussasin (en käyttänyt siihen esim. sauvasekoitinta, sillä halusin pyreestä vähän "rouheampaa"). Lisäsin suolaa ja ripauksen pippuria sekä lorautin  joukkoon kevyt ja paksu-ruokakermaa. Sekoitin. Kasvispyre piristää kivasti perinteistä "lihapullat ja perunamuusi-duoa" ja on raikkaampi vaihtoehto perunamuusin tilalle.

Hyväähän tuo oli ja miehellekin näytti maistuvan :)



Huomenna suunnataan taas kotia kohti, ja käydään matkalla mummilla kylässä onnittelemassa syntymäpäivän johdosta <3 samalla reissulla siskoni lähtee meille viikonlopuksi oljamiin eli mukava viikonloppu on  tiedossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti